Childbirth Network – Iconenset en animatie

Amsterdam UMC

 

Ben je zwanger? Dan komt er veel op je af. Wat je ook beslist. Het is jouw zwangerschap jouw keuze. Childbirth Network ondersteunt zwangeren en verloskundigen met betrouwbare informatie, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

 

De vraag van de klant

 

Childbirth Network zocht naar een manier om meer visueel te gaan communiceren. Ook wilden ze hun verhaal kernachtig en eenvoudig naar buiten brengen, begrijpelijk voor een brede doelgroep. Ze wilden daarbij wegblijven van de vrouwelijke vormen die je vaak ziet bij items over zwangerschap en geboorte. 

Het resultaat


Make sense ontwikkelde voor CBN een vormentaal die ze kunnen gebruiken in de communicatie op hun website en in hun rapportages. 
De vormentaal is afgeleid van de vormen uit het reeds bestaande beeldmerk. Er is gekozen om deze abstracte vormen door te voeren, om aan te geven dat het om exacte- en wetenschappelijke informatie gaat. 

Het is een groeiende set iconen van tot nu toe zo’n 80 stuks. En door iconen te combineren kan een nieuwe context worden gecreëerd. 

 

Animatie

Ook ontwikkelden we een animatie, waarin binnen 60 seconden voor staat waar de organisatie voor staat. Hiervoor maakten we naast de iconen ook gebruik van enkele simpele animatiefiguren. 

Bekijk het resultaat hiernaast. 

Ook een uitleganimatie laten maken?

Bel of mail ons, dan overleggen we over de mogelijkheden